Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

3. 8. 2020

Recyklace odpadového skla (případová studie)

Významná česká firma zabývající se recyklací odpadového skla potřebovala účinný a současně cenově dostupný systém pro odstranění nežádoucích kovových příměsí. Jednalo se o poměrně náročnou aplikaci, a to jednak z důvodu vysoké abrazivnosti zpracovávaného materiálu (drcené sklo), dále kvůli velkému zpracovávanému množství (až 10 tun/hodinu) a také proto, že bylo nutno odseparovat jak magnetické tak i nemagnetické kovové příměsi v relativně malé frakci (do 35 mm).


Navíc ze zpracovávaného materiálu měly být odstraněny nejen volné kovové částice (jako např. hliníková šroubovací víčka z nápojových láhví), ale i např. zbytky kovových kroužků (nacházející se na hrdlech láhví) či železné drátky obsažené v drátoskle.

Na základě výsledků testování se klient rozhodl pro kompletní separační linku značky SOLLAU, a to zejména z následujících důvodů:

  • ucelená a vysoce účinná separace železných i neželezných kontaminantů
  • celá sestava je dodána v antiabrazivním provedení (vibrační podavač vyztužený otěruvzdornými plechy typu Hardox, celonerezový magnetický buben MBZ 406 N 800, separátor neželezných kovů ECS-C 800 se zesíleným dopravníkovým pásem)
  • dodané zařízení vykazuje velmi atraktivní poměr „cena/výkon“
Nahoru