Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

25. 4. 2024

Zvýšení bezpečnosti na letišti díky odstranění nežádoucích FOD s využitím magnetické metly MS 2000 FALCON (případová studie)

Výchozí stav

Mezinárodní letiště řešilo problém s nežádoucími kovovými nečistotami FOD. FOD na letištích mohou způsobit skutečně zásadní problémy. Ať už to jsou defekty pneumatik letadel, riziko nasání FOD do motoru letadla atd.

Popis problému

Na mezinárodním letišti se vyskytuje velké množství FOD. Tyto FOD se vyskytují nejen na ranvejích, ale i na obslužných komunikacích či stojánkách letadel. Stejně tak i v okolí hangárů. 


Provedli jsme bezplatné testy magnetické metly FALCON. Tyto bezplatné testy nabízíme všem letištím!

Po provedení testů jsme během 50 minut nasbírali téměř 500 gramů! Kovových nečistot. Nejčastěji se jednalo o šrouby a podložky. Dalším významným zdrojem kovových kontaminantů jsou kartáčovací stroje, které slouží k čištění povrchu ranvejí. S využitím magnetické metly MS 2000 FALCON jsme zachytili skutečně velké množství těchto drátů z kartáčovacích strojů. Tyto zachycené FOD by mohly způsobit defekty pneumatiky letadla!

Odhalili jsme i skutečnost, že jeden z kanálových poklopů nebyl dostatečně fixován. Magnetická metla jej dokázala nazdvihnout a posunout jej. Toto bezpečnostní technici letiště vyhodnotili jako silnou bezpečnostní hrozbu. Při nasání poklopu kanálu do motoru letadla by mohlo dojít k fatálním následkům!

Řešení problému

Řešení pro sběr nežádoucích FOD na letištích je využití tažné magnetické metly MS 2000 FALCON. Tuto magnetickou metlu snadno připojíte za tažné zařízení automobilu. Šířka magnetické metly je 2 metry, ale vyrábíme metly o šířce 3 i 6 metrů.

Maximální provozní rychlost magnetické metly je 25 km/h.

Výhodou magnetické metly je její snadné odmagnetování a sběr nečistot do přídavných FOD boxů. Díky jejím šířce je možné metlu využít nejen pro čištění ranvejí, ale také pro čištění obslužných komunikací a stojánek letadel.

Také je možné snadno regulovat světlou výšku metly, takže je možné ji využít i k čištění nezpevněných ploch či travnatých okrajů ranvejí.

Přínosy použití magnetické metly MS 2000 FALCON:

Zákazník vyhodnotili naše řešení jako přínosné a zařadili používání magnetické metly MS FALCON do své denní rutiny údržby pracovní plochy.

Po nasazení magnetické metly MS 2000 FALCON byly dosaženy následující výsledky:

  • Sběr nebezpečných FOD
  • Snížení defektů pneumatik
  • Zvýšení bezpečnosti
  • Odhalení nedostatečně upevněných poklopů kanálů

Využité zařízeníMagnetická metla MS 2000 FALCON

Výhody magnetické metly MS 2000 FALCON

  • Snadná instalace za automobily, traktory, zametače
  • Tři modelové řady – pracovní šířka metly 2000, 3000 a 6000 mm
  • Atraktivní cena
  • Možnost customizace – velké množství doplňkové výbavy
  • Metla osazená feritovými nebo neodymovými magnety
  • Jednoduché a rychlé čištění
  • Maximální čisticí výkon až 156.000 m2/hod
  • Nastavitelná výška 30 – 200 mm



Nahoru