Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

21. 3. 2024

Zabránění přenosu kovových nečistot na obuvi zaměstnanců v potravinářském průmyslu pomocí magnetické rohože (případová studie)

Výchozí stav

Při výrobě potravin se často setkáváme s tím, že výsledný produkt je kontaminován kovovými nečistotami. Firma v oblasti potravinářského průmyslu čelila pravidelným problémům s průnikem kovových nečistot do citlivých zpracovatelských zón, což představovalo značné riziko pro bezpečnost a kvalitu produktů.


Popis problému

U tohoto zákazníka bylo identifikováno, že feromagnetické nečistoty nepochází z technologie nebo ze zpracovávaného produktu, ale jsou přinášeny ze servisních prostor společnosti (dílny, údržba) na obuvi pracovníků.

Při auditu bylo ve výsledném produktu nalezeno několik feromagnetických nečistot, jedna z nich dokonce o velikosti 3 cm! To je pro zákazníka zcela neakceptovatelné a ohrožuje to jeho pověst a pozici na trhu.

Řešení problému

Společnost se rozhodla nasadit několik magnetických rohoží s nerezovým drapákem MM-R 900x600. Umístila ji do přechodového prostoru mezi „čistým“ a „špinavým“ provozem, tedy mezi výrobní část provozu a část obslužnou.

Magnetická rohož s nerezovým drapákem MM-R 900x600 je inovativní produkt složený ze tří vrstev:

  • Spodní část s neodymovými magnety: Tato část obsahuje silné neodymové magnety, které jsou schopny zachytit feromagnetické nečistoty, jako jsou úlomky z kovoobrábění, špony, hřebíky a šrouby. Tyto magnety zajišťují účinné zachycení kovových částí.
  • Střední část s krycí fólií: Speciální fólie kryje magnetická jádra, což zvyšuje bezpečnost a snižuje riziko kontaminace potravin. Tato fólie pomáhá oddělit zachycené nečistoty od citlivých produktů.
  • Horní část s ocelovým drapákem: Horní část tvoří husté síto z ocelových profilů. Toto síto je navzájem svařené a tvoří drapák, který pomáhá mechanicky očistit podrážky od zachycených kovových nečistot. Tento drapák je zvláště účinný při odstraňování úlomků kovů, které by ani silné magnety nedokázaly vytáhnout.

Přínosy použití magnetické rohože MM-R 900x600

Po nasazení magnetické rohože s nerezovým drapákem MM-R 900x600 společnost významně snížila průnik kovových nečistot do svých zpracovatelských zón. Tímto krokem zvýšila bezpečnost svých výrobků a kvalitu procesu zpracování potravin. Díky snadné údržbě a čištění mohou pracovníci pravidelně monitorovat zachycené nečistoty a přijímat opatření k odstranění jejich zdrojů.

Magnetická rohož s nerezovým drapákem MM-R 900x600 se stala nepostradatelným nástrojem v boji proti kontaminaci v průmyslu potravinářství, což pomohlo zvýšit důvěru zákazníků a ochránit značku společnosti.

Výhody použití magnetické rohože:

  • Zabraňuje průniku kovových nečistot do citlivých zpracovatelských zón.
  • Minimalizuje riziko nechtěného klopýtnutí díky nízkému výškovému rozdílu mezi podlahou a horní částí rohože.
  • Snadná instalace, údržba a čištění.
  • Možnost laboratorně vyhodnocovat zachycené nečistoty a sledovat jejich původ.

Využité zařízeníMagnetická rohož s nerezovým drapákem MM-R 900x600

Výhody magnetické rohože

  • Robustní nerezové provedení
  • Náběhové hrany a nízký výškový profil snižují riziko klopýtnutí
  • Krycí folie zajišťuje snadné čištění
  • K dispozici i ve verzi s nerezovým drapákem (pro mechanické očištění obuvi)
  • Rozměrová variabilita

Nahoru