Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

9. 6. 2023

Skříňový roštový magnetický separátor - výroba cukru (případová studie)

Zákazník požadoval, aby magnetický separátor při výrobě cukru splňoval 3 základní požadavky:

  • Zachytit feromagnetické nečistoty o velikosti od 1 mikronu
  • Rychlé čištění
  • Důraz na bezpečnost práce

Úkolem bylo separovat feromagnetické nečistoty o velikosti 1 mikron při výrobě cukru krystal. Frakce cukru je 0,6 mm, hodinová kapacita je 13 t/h. Takto znělo zadání zákazníka.

Jasnou volbou byl náš skříňový roštový magnetický separátor MSS-MC LUX 250/9 N. Separátor jsme instalovali v posledním kroku výroby cukru. Je osazen nejsilnějšími neodymovými magnety s extrémně vysokou magnetickou indukcí 18.700 G. Cukr krystal propadává mezi jednotlivými tyčemi separátoru (které tvoří dokonalý propadový labyrint) a feromagnetické nečistoty jsou na těchto tyčích zachyceny.


U běžných typů roštových separátorů existuje riziko, že v průběhu čištění (tedy v okamžiku, kdy jsou z těla separátoru vyjmuty magnetické rošty) může dojít k jejich vzájemnému přitažení (nebo např. přitažení k železnému potrubí, podlaze atd.). To vše je nebezpečné pro obsluhu, jelikož může dojít k poranění prstů. Při konstrukci našeho separátoru MSS-MC LUX jsme na toto riziko mysleli a eliminovali jsme ho tím, že velmi silné magnetické rošty jsou usazeny na lineárních pojezdech, které jsou bezpečně upevněny k tělu magnetického separátoru. Po celou dobu čištění jsou rošty připevněny k tělu separátoru a veškerá rizika spojená s čištěním velmi silných magnetů jsou odstraněna.

 

Čištění tohoto typu separátoru je otázka několika vteřin. Tím jsme splnili i poslední požadavek zákazníka. K tělu separátoru je připevněn záchytný box, do kterého při čištění odpadávají zachycené nečistoty. Díky snadnému čištění je tento separátor oblíbený i u obsluh

Využité zařízeníSkříňový roštový magnetický separátor MSS-MC LUX 250/9 N

Nahoru