Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

12. 9. 2022

Separace železných kovů z dřevěné štěpky (případová studie)

Výchozí stav:

V dřevozpracujícím a papírenském průmyslu tvoří část vstupní suroviny recyklovaná dřevěná drť (pocházejících z použitých palet, starého nábytku apod.). Vstupní materiál tedy obsahuje poměrně vysoké procento železných příměsí (hřebíky, šrouby, matice, vruty, železná kulatina, pojezdy apod.). Navíc se při recyklaci dřevěného odpadu používají různá strojírenských zařízení (pily, drtiče, mlýny atd.), jejichž části se následně opět dostávají do finálního produktu (např. úlomky nožů z drtičů, zuby z pil apod.).


Popis problému:

Náš klient (firma MONDI, světoznámý producent kartonů, obalových materiálů, papírových pytlů, vysoce kvalitního kraftového papíru atd.) se potýkal s vysokým podílem feromagnetických příměsí, které jeho stávající separátory nebyly schopny odstranit. Část těchto předmětů se opakovaně dostávala i do následné výrobní technologie, což vedlo k jejímu častému poškození a k nežádoucím velmi drahým výrobním prostojům.

Řešení problému:

Magnetický samočisticí separátor nad pásový dopravník DND-AC Mm3 F TIGERDřevěný materiál (podrcený na frakci do 250 mm) se dopravuje ve venkovním prostředí na pásovém dopravníku o pracovní šířce 1000 mm rychlostí do 2 m/s. Nad tento dopravníkový pás jsme umístili naši magnetickou desku s automatickým čištěním DND-AC Mm3F TIGER, která dokáže přitáhnout kovové předměty až ze vzdálenosti 350 mm. Aplikace velmi silné magnetické desky eliminovala možnost průniku nežádoucích feromagnetických předmětů do následných technologických zařízení), čímž jsme splnili zadání našeho klienta. Navíc automatické čištění magnetické desky bylo v souladu s požadavkem na dodržení kontinuálnosti provozu příslušné výrobní linky.

Důvody použití magnetického separátoru DND-AC Mm3F TIGER:

Magnetický samočisticí separátor nad pásový dopravník DND-AC Mm3 F TIGERSofistikované provedení automatického separátoru DND-AC Mm3F TIGER zaručuje spolehlivý záchyt kovových předmětů ve velikosti od 1,5 mm. Navíc je magnetické jádro tohoto sepátoru poměrně velké, takže dokáže zachytit Fe částice přepravované i poměrně velkou rychlostí (až 2,5 m/s), což oceňují zejména klienti s požadavkem na velkou zpracovatelskou kapacitu. Aplikační závěsná výška až 350 mm pak zaručuje pročištění i vysokých materiálových vrstev a automatické čištění přispívá ke komfortu a bezpečnosti výrobního provozu.

Finanční přínosy našeho řešení pro klienta

Náklady na jakoukoliv odstávku či i krátkodobé přerušení provozu se u velkokapacitních výrobců buničiny pohybují v tisících euro, takže návratnost pořízeného separátoru byla extrémně rychlá (víceméně eliminace byť jen jediného přerušení provozu na výrobní lince uhradila náklady na zakoupení magnetické desky DND-AC Mm3F TIGER).

Využitá zařízení: DND-AC Mm3F TIGER

Nahoru