Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

23. 11. 2023

Separace ocelových roxorů při drcení betonu (případová studie)

Výchozí stav:

Zákazník se zabývá recyklací betonového odpadu.

Popis problému:

Ke zpracování betonu zákazní používá mobilní drtič. Po podrcení betonu je potřeba odseparovat kovové nečistoty – ocelové výztuže (roxory). Podrcený beton je i s ocelovými roxory dopravován z drtiče dopravníkem. V tomto místě bylo třeba instalovat magnetický separátor. Požadavky na separátor byly, aby byl velmi silný a zároveň měl nízkou hmotnost. Požadavek na nízkou hmotnost je dán jeho použitím na mobilním drticím zařízení. Dalším požadavkem zákazníka byla odolnost separátoru v náročných podmínkách.


Řešení problému:

Navrhli jsme využít samočisticí magnetickou desku k zavěšení nad dopravník. Deska byla vyrobena tak, aby rozměrově vyhovovala pracovnímu prostoru, který je na mobilním drtiči velmi omezený.

S požadavky zákazníka jsme se vypořádali následujícím způsobem:

  • Velká magnetická síla – magnetickou desku jsme osadili nejsilnějšími neodymovými magnety.  V tomto provedení dosahujeme magnetické indukce více než 910 G (ve vzdálenosti 200 mm od magnetického jádra separátoru – tedy v doporučené závěsné výšce separátoru)!
  • Nízká hmotnost – ve standardně vyráběných magnetických deskách jsou použity feritové magnety. Tyto magnety jsou slabší a proto je jich potřeba velké množství, aby byly schopné generovat dostatečně silné magnetické pole. My jsme však použili silné neodymové magnety. Ty dokáží generovat dostatečně silné magnetické pole i když je jich použito menší množství. Důsledkem je nízká hmotnost separátoru, což je pro použití na mobilním drticím zařízení výhodou.
  • Odolnost separátoru – desku jsme opatřili speciální otěrovou vrstvou, což zvýšilo odolnost separátoru i při použití v náročných podmínkách, jako je drcení betonu. Ostré kusy železných roxorů magnet nepoškodí.

Přínosy použití eddy current separátoru DND-AC N:

Zákazník je s naším řešením spokojen – splnil všechny jeho požadavky na magnetickou separaci při drcení betonu. Obdržel zařízení, které je velmi silné, lehké a odolné.

Využité zařízeníSamočisticí magnetická deska DND-AC N

Výhody magnetické samočisticí desky pro mobilní drtiče a třídiče DND-AC N

  • Výroba separátoru na míru
  • Privat label – možnost výroby v designu zákazníka
  • Provedení s feritovými i neodymovými magnety
  • Instalační výška až 450 mm
  • Separace Fe částic od 0,5 mm
  • Magnetická indukce až 910 G ve vzdálenosti 200 mm od magnetu

 

Nahoru