Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

2. 5. 2024

Separace kovů z dřevěných pelet s využitím silných magnetických roštů – 12 000 G (případová studie)

Výchozí stav

Firma zabývající se výrobou dřevěných pelet řešila problémy s výskytem kovů v peletách.

Popis problému

Klíčový koncový zákazník opakovaně upozorňoval výrobce dřevěných pelet na skutečnost, že jsou kontaminovány kovy. Reálně hrozilo zrušení kontraktu na odběr dřevěných pelet, což by byla pro výrobce citelná ztráta.

Výrobní linka je osazena rošty, které slouží k zachycení velkých nečistot. Rozestupy mezi tyčemi v roštu jsou cca 35 mm. Rošty ale nejsou osazeny magnety! Takže kovy jako např. hřebíky nebo šrouby roštem propadnou a kontaminují výsledný produkt. To následně může způsobit např. poruchu kotle spalujícího dřevěné pelety. 


Řešení problému

Původní rošty jsme nahradili magnetickými rošty. Původní funkce roštu tak byla zachována a posílili jsme ji o magnetickou separaci. Rošty jsme vyrobili tak, aby mezery mezi trubicemi byly stejné jako v původním roštu bez magnetů.

Rošty jsou osazeny velmi silnými magnety s magnetickou indukcí 12.000 G (měřeno v místě styku se separovaným materiálem).

Rozměr roštu je 850 x 450 mm (byly použity 2 magnetické rošty stejných rozměrů). Čištění tak velkého roštu by nebylo komfortní, proto jsme každý rošt rozdělili na 2 části.

Čištění je velmi jednoduché a je otázkou vteřin!

Přínosy použití magnetického roštu MR 850x450 N:

  • Po instalaci magnetického separátoru byly spolehlivě zachyceny feromagnetické nečistoty.
  • Koncový zákazník potvrdil, že kvalita dřevěných pelet je dle jeho požadavků. Nebezpečí zrušení kontraktu na odběr dřevěných pelet bylo zažehnáno.

Využité zařízeníMagnetický rošt MR 850x450 N

Výhody magnetického roštu MR 850x450 N

  • Rychlé a snadné čištění díky systému výsuvných magnetických trubic
  • 18 700 G na jádře a až 12 200 G na plášti
  • Velká záchytná magnetická plocha (průměr magnetických trubic 32 mm)

Nahoru