Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

4. 1. 2024

Separace drátů z buničiny při výrobě papíru (případová studie)

Výchozí stav

Již více než 125 let se náš zákazník věnuje výrobě papíru – od fotografických a digitálních tiskových papírů přes dekorativní papíry pro nábytkářský a dřevařský průmysl až po separační papíry, sublimační papíry a flexibilní papírové kompozity pro balení. 


Popis problému

Buničina používaná při výrobě papíru je v balících fixovaných železným drátem. Stává se, že při manipulaci s balíky buničiny se části drátu odlomí. Tyto zbytky drátu se pak mohou dostat až do zpracovávané buničiny a poškodit výrobní technologii.

Řešení problému

Drcená buničina (celulóza) je materiál, který je obtížné separovat. Běžné typy magnetických separátorů s tyčemi se touto hmotou rychle ucpou a separace tak je prakticky nemožná. Proto bylo nejprve potřeba najít vhodné místo ve výrobním procesu, kde separátor umístit a zvolit takový typ separátoru, který umožňuje separovat kovy i z těchto kašovitých a špatně prostupných hmot.

Proto jsme zvolili místo, kde je drcená celulóza dopravována potrubím (DN 150). Zde jsme doporučili vsadit magnetický deskový separátor ML-P 150 N, který je osazen velmi silnými neodymovými magenty. Výhodou tohoto separátoru je jeho konstrukce, kdy magnety jsou umístěny na dvířkách s pojezdy a toku materiálu tak nejsou tvořeny žádné překážky.

Zbytky drátů jsou bezpečně zachyceny na magnetických dvířkách. Díky použití silných neodymových magnetů jsou zachycovány i velmi jemné nečistoty.

Čištění tohoto separátoru je velmi snadné, komfortní a bezpečné.

Přínosy použití deskového separátoru ML-P 150 N

Díky použití magnetického separátoru ML-P došlo k záchytu drátů a dalších feromagnetických nečistot. Spolehlivě se tak eliminovalo riziko poškození následných technologií, což má za důsledek redukci nákladů na jejich údržbu a opravy.

Využité zařízeníDeskový magnetický separátor ML-P 150 N

Výhody deskového separátoru ML 250 N 

  • Vysoká odtrhová síla
  • Odolné celonerezové provedení
  • Tlaková odolnost do 10 barů
  • Vhodné i pro špatně prostupné materiály
  • Manuální čištění
  • Vertikální i horizontální aplikace

 

Nahoru