Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

10. 3. 2023

Ochrana drtiče vápence (případová studie)

Výchozí stav:

Vytěžený vápenec je dopravován na dopravníku. Při těžbě a následném zpracování vápence dochází k jeho kontaminaci feromagnetickými nečistotami (šrouby, matky, velké feromagnetické nečistoty atd.). Výskyt těchto nečistot je občasný, ale v případě, že se dostanou do drtiče vápence, tak hrozí jeho poškození, odstávka výroby a nákladná oprava drtiče.

Cíl separace:

Cílem separace bylo ochránit drtič vápence.

Průmysl: Vápenka
Separované médium: Vápenec


Aplikace

Zákazník požadoval instalovat silný magnetický separátor na předem určené místo – nad dopravník, který dopravuje vápenec do drtiče. Vzhledem k tomu, že výskyt feromagnetických nečistot je malý, tak nebylo potřeba instalovat magnetický separátor s automatickým čištěním. Pro jsme zákazníkovi navrhli využít magnetickou desku s manuálním čištěním. Tato deska dokáže spolehlivě zachytit požadované nečistoty a ochránit tak drtič před poškozením. Nečistoty jsou z magnetické desky odstraňovány ručně, což není pro obsluhu vzhledem k malému počtu nečistot zatěžující.

Výsledek:

Poté, co byla instalována magnetická deska DND-MC nedošlo k poškození drtiče feromagnetickými kontaminanty. Tím byl splněn cíl separace. Zákazník ocenil i příznivou cenu instalovaného zařízení.

Využité zařízeníMagnetická deska DND-MC

Nahoru