Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

10. 5. 2023

Magnetická lucerna – výroba cukru (případová studie)

V této případové studii bychom Vám rádi ukázali typický příklad aplikace deskového magnetického separátoru – tzv. magnetické lucerny.

Takto plní svou funkci v cukrovaru při separaci cukru krystal. Frakce cukru je 0,6 mm.

Magnetický separátor je nainstalován v potrubí o průměru 200 mm. V tomto kroku je za hodinu zpracováno 25 - 30 tun cukru krystal.  

Zákazník potřeboval separovat i velmi jemné nečistoty o velikosti od 0,5 mm. Z toho důvodu jsme zvolili variantu separátoru osazenou nejsilnějšími neodymovými magnety. Díky tomu separátor dosahuje extrémně vysoké magnetické indukce 7500 G a plní požadavek zákazníka – separovat feromagnetické nečistoty o velikosti od 0,5 mm. Magnetická lucerna je nainstalována v potrubí o průměru 200 mm. Před separátorem je předřazena manuálně ovládaná klapka, která zastaví tok materiálu, aby bylo možné separátor vyčistit od zachycených nečistot.


Pro cukrovar je typické, že separace probíhá v několika krocích podle velikosti zachycených nečistot. V tomto kroku výroby jsme odseparovali nečistoty o velikosti od 0,5 mm. Abychom dosáhli dokonalé separace, tak jsme v závěrečné fázi výroby nainstalovali skříňový separátor MSS-MC LUX, který je osazen magnety s magnetickou indukcí 18.700 G, což umožňuje separovat feromagnetické nečistoty o velikosti 1 mikron. Zákazník byl s naším řešením magnetické separace naprosto spokojen.

Pro každý krok je vhodný jiný typ separátoru. Naši obchodníci Vám pomohou s nalezením nejvhodnějšího separátoru pro danou aplikaci!

Využité zařízeníDeskový magnetický separátor ML 200 N

Nahoru