Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

11. 4. 2024

Laboratorní testování popela ze spalovny (případová studie)

Výchozí stav

Vysoká škola zpracovává analýzu pro spalovnu odpadů. Věnují se analýze popela ze spalovny.

Popis problému

Pro potřeby laboratorního testování vysoká škola potřebovala magnetický separátor, který by dokázal spolehlivě odseparovat feromagnetické nečistoty. Vzhledem k tomu, že nečistoty jsou velmi malé – o velikosti několika desítek mikronů – tak potřebovali magnetický separátor, který generuje silné magnetické pole.


Výsledkem projektu má být návrh zařízení, které pak bude možné využít v provozu spalovny.

Řešení problému

Vysoké škole jsme navrhli využít náš laboratorní magnetický separátor LSV. Tento separátor je osazen vysocegradientním magnetickým válcem s magnetickou indukcí 11.000 G! Navíc je vybaven integrovaným vibračním podavačem, takže separovaný materiál je ideálně rozprostřen na dopravním páse a magnetická separace tak dosahuje nejlepších výsledků.

S využitím separátoru LSV se podařilo simulovat reálné potřeby spalovny odpadů.

Výsledkem projektu je skutečnost, že využití vysocegradientních magnetických separátorů (válců s magnetickou indukcí 11.000 G) je efektivní pro separaci kovů ve spalovně. Předřazení vibračního podavače pro dokonalé rozprostření separovaného popílku je nezbytné.

Přínosy použití magnetického filtru LSV-D 140

Laboratorní magnetický separátor je skvělé zařízení pro simulaci magnetické separace v reálném provoze. Díky jeho využití je možné snadno otestovat různé materiály a zjistit, jaké nečistoty lze separovat.

Vzhledem k tomu, že jde o malé a kompaktní zařízení (vybavené všemi potřebnými technologiemi), tak jeho pořizovací cena je výrazně nižší než cena vysocegradientního magnetického válce.

A tak nelezne své využití nejen na vysokých školách, ale také v laboratořích např. ve spalovně odpadů, výrobců stavebních hmot či kaolinů. Tento laboratorní magnetický separátor je užitečným pomocníkem všude tam, kde je potřeba analyzovat sypký materiál a zjistit v něm přítomnost feromagnetických i paramagnetických nečistot.

Využité zařízeníLaboratorní magnetický separátor LSV-D 140

Výhody magnetického separátoru LSV-D 140

  • Mobilní laboratorní provedení
  • Separace slabě magnetických částic
  • Automatické čištění bez přerušení toku materiálu
  • Integrovaný vibrační podavač s násypkou
  • Magnetická indukce až 11 000 G
  • Výroba separátoru na míru
  • Vhodný i pro materiály vysoce kontaminované Fe částicemi
Nahoru