Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

16. 5. 2024

Jak snadno a efektivně dopravovat kovové výlisky? (případová studie)

Výchozí stav

Náš zákazník se zabývá lisováním plechů. Zajímala ho možnost využití magnetických dopravníků pro dopravu výlisků z plechů.

Popis problému

V lisovně kovů je potřeba dopravovat výlisky od lisu k dalšímu zpracování. Spektrum výlisků je široké – nejmenší mají průměr 3 mm, největší 80 – 100 mm. Takt lisu je 45 – 60 výlisků / minutu.


Kovy z lisu vypadávají v úrovni podlahy a pro jejich další zpracování je třeba přemístit do výšky cca 1,5 metru.

Kovy jsou mastné, znečištěné emulzí.

Zákazník má těchto lisů v provozu několik, proto bylo potřeba navrhnout soustavu magnetických dopravníků tak, aby byla mobilní a bylo možné magnetické dopravníky přemístit k jinému lisu.

Řešení problému

Zakládáme si na tom, že navrhujeme řešení magnetické separace dle potřeb zákazníka. Stejně tomu je v případě magnetických dopravníků.

Pro našeho zákazníka jsme tedy navrhli soustavu magnetických dopravníků skládající se z rovného magnetického dopravníku šířky 300 mm a délky 3350 mm. Pro potřeby dopravy výlisků bylo postačující osadit magnetický dopravník feritovými magnety.

Na tento rovný magnetický dopravník jsme napojili lomený dopravník stejné šířky 300 mm, který zajistil dopravu výlisků do požadované výšky 1500 mm. Celková délka tohoto lomeného magnetického dopravníku je 2750 mm.

Lomený dopravník je vybaven technologií pro sběr emulze, kterou vracíme zpět do lisu, čímž zákazníkovi šetříme náklady na obnovu emulze.

Oba dopravníky jsou vybaveny vysoce odolným kluzným nerezovým plechem, což zaručuje dlouhou dobu bezproblémového chodu dopravníku.

Oba dopravníky jsme vybavili bržděnými silikonovými kolečky, aby bylo možné dopravník přemístit k jinému stroji.

Přínosy použití magnetického dopravníku MD 300 x 3350 F a magnetického lomeného dopravníku MD – Z 300 x 2750 F

Soustava magnetických dopravníků je funkčním způsobem dopravy kovových výlisků. Zákazník je s tímto řešením spokojený.

Využité zařízeníMagnetický dopravník rovný MD 300 x 3350 F a magnetický dopravník lomený MD – Z 300 x 2750 F

Výhody magnetického dopravníku MD-Z 330 x 2750 F

  • Magnetický dopravník k přepravě dílů z magnetických materiálů
  • Ideální pro abrazivní, naolejované či znečištěné předměty = zvýšení produktivity a bezpečnosti práce
  • Robustní celonerezové provedení bez vnějších pohyblivých částí = eliminace rizika přetržení, ucpání či prodření dopravníku

Nahoru