Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

1. 2. 2024

Bezpečná manipulace s plechy díky využití magnetického čeřiče plechů (případová studie)

Výchozí stav

Náš zákazník zpracovává plech o tloušťce 0,3 – 0,8 mm. Plechy jsou uloženy na sobě – výška sloupce plechů je 300 mm. Nejčastěji jsou zpracovávány plechy o rozměru 400x800 mm.

Popis problému

V plně automatizovaném provoze zákazník potřebuje manipulovat s tenkými plechy. K manipulaci využívá vakuového manipulátoru. Požadavek zákazníka je, aby manipulátor uchopil pouze jeden plech.

Tyto tenké plechy mají tendenci se „lepit“ jeden k druhému a je velmi obtížné je od sebe oddělit.

Plechy mají leštěný povrch a nesmí dojít k jejich poškrábání, tudíž je vyloučené, aby byly plechy od sebe oddělovány manuálně. Navíc zákazník požaduje řešení bez lidské obsluhy, aby výrobní linka mohla být plně automatizována.


Řešení problému

Pro oddělení na sobě nastohovaných plechů jsme zákazníkovi doporučili využít magnetický čeřič plechů MC-F 330. Vzhledem k tomu, že plechy jsou manipulovány vakuovým manipulátorem, tak je postačující, aby byly jednotlivé plechy od sebe odděleny pouze na jednom místě (není požadované, aby byla oddělena např. celá jedna strana plechu – což bývá běžné při manuálním odebírání plechů).

Proto jsme čeřič plechů umístili pouze do jednoho rohu, takže došlo k vzájemnému oddělení plechů na části obou stran plechu. Toto je pro vakuový manipulátor postačující.

Volili jsme čeřič plechů vysoký 330 mm. Tento rozměr je postačující, jelikož výška stohu plechů je maximálně 300 mm.

Přínosy použití magnetického čeřiče plechů MC-F 330

Umožnili jsme vakuově manipulovat i velmi tenké plechy. Plechy jsme oddělili od sebe, takže bylo možné uchopit pouze jeden plech a nedošlo tak k poškrábání leštěných plechů. Díky využití čeřičů plechů bylo možné výrobní linku plně automatizovat.

Použití magnetického čeřiče plechů MC-F 330 mělo tyto pozitivní důsledky

  • Kvalita: Nedošlo k poškrábání leštěných plechů
  • Snadná manipulace: Magnetický čeřič plechů MC-F 330 umožnil snadné oddělování a manipulaci s plechy bez nutnosti fyzického zásahu zaměstnanců.
  • Zvýšená bezpečnost: Tím, že odstranil potřebu ruční manipulace plechy, snížil riziko pracovních úrazů a zlepšil bezpečnost pracovního prostředí.
  • Zvýšená efektivita: Použití magnetického čeřiče zvýšilo efektivitu práce a snížilo časovou náročnost manipulace s plechy.
  • Snížení nákladů: Díky automatizaci procesu manipulace se stohy plechů firma ušetřila na pracovní síle a zvýšila svou efektivitu.

Využité zařízeníMagnetický čeřič plechů MC-F 330

Výhody magnetického čeřiče plechů MC-F 330

  • Robustní provedení magnetického čeřiče
  • Oddělení plechů až do tloušťky 3 mm
  • Modulární systém (na jednu konzolovou základnu lze upevnit různé typy čeřičů)
  • Výroba na míru
  • Zapůjčení čeřiče
  • Vybrané modely trvale skladem

Snadná objednávka v e-shopu

Nahoru