Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

12. 4. 2024

Výroba porcelánu a keramiky

Proč se při výrobě porcelánu a keramiky používají magnetické separátory?

Při výrobě keramiky a porcelánu se magnetické separátory a filtry používají, aby zachytily nežádoucí feromagnetické nečistoty. Naše velmi silné magnetické separátory s magnetickou indukcí až 18.700 g dokáží zachytit feromagnetické nečistoty již od 1 mikronu!


Existuje mnoho důvodů, proč je užitečné použít magnetické filtry při výrobě keramiky a porcelánu:

Kvalita vstupních surovin

Kvalita vstupních surovin jako jsou například kaolin, křemičitý písek nebo barevné pigmenty přímo ovlivňuje výslednou kvalitu keramiky a porcelánu. I mikronové částečky železa jsou v těchto materiálech nežádoucí. Magnetický separátor je dokáže spolehlivě zachytit.

Kvalita výsledného produktu

Přítomnost kovových částic v keramické hmotě či glazuře má za následek barevné skvrny na výsledném produktu. Magnetický filtr kovy spolehlivě zachytí.

Snížení počtu reklamací

Magnetické separátory a filtry zajistí kvalitu vstupních surovin a eliminují případné feromagnetické nečistoty. To vede ke snížení počtu interních i externích kvalitativních reklamací = vyšší zisk!

Nahoru