Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

18. 4. 2024

Rovné a lomené magnetické dopravníky

Výhodou magnetického dopravníku je skutečnost, že nemají žádné pohyblivé části (jako u pásového dopravníku nebo u dopravníku s plastovým modulárním pásem), takže přepravované výlisky dopravník nepoškodí. Magnetický kluzný dopravník má uzavřenou konstrukci, takže je odolný vůči prachu a je možné jej použít pro přepravu naolejovaných dílců.


Magnetické dopravníky rovné

Rovné magnetické dopravníky slouží k horizontální přepravě kovových dílců. Díky konstrukci magnetického dopravníku jej můžeme vyrobit prakticky v libovolné délce.

Magnetické dopravníky můžeme dodat i v provedení HOT – pro vysoké teploty. Zde pak volíme typ magnetů podle maximální teploty přepravovaného dílce.

Magnetické dopravníky lomené

Lomené magnetické dopravníky slouží k vertikální přepravě kovových dílců. Své uplatnění naleznou tam, kde je potřeba dílce dopravit do jiné výšky, než je výchozí výška. Pro správnou specifikaci lomeného magnetického dopravníku potřebujeme znát nejen velikost, hmotnost a množství přepravovaných dílců, ale také výchozí a cílovou výšku.

Lomené dopravníky můžeme stejně jako rovné dopravníky:

  • Vyrobit prakticky v libovolné délce.
  • Vyrábíme ve standardních šířkách 200, 300, 400, 500 a 600 mm
  • V případě specifického požadavku zákazníka můžeme vyrobit magnetický dopravník i v jiné šířce
  • Osazujeme feritovými (slabší) nebo neodymovými (silnější) magnety.
  • Můžeme dodat i v provedení HOT – pro vysoké teploty

 

Nahoru