Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

15. 12. 2022

Nesprávné čištění roštového magnetického separátoru s ručním čištěním

Výchozí stav:

Klient si zakoupil náš manuálně čistitelný roštový separátor MSS-MC pro separaci zejména železného prachu z neabrazivního materiálu přepravovaného samospádem v potrubí.


Popis problému:

U každého magnetického separátoru je třeba po instalaci vysledovat, jak rychle dochází k zanesení separátoru feromagnetickými částicemi a následně stanovit optimální interval čištění. Bohužel obsluha separátoru interval čištění nedodržela a došlo k naprostému zahlcení separátoru magnetickými kontaminanty. Separátor pak již nemohl plnit svou funkci, tedy odseparovávat z čištěného materiálu železné kontaminanty, a současně byla již vrstva zachycených Fe částic tak vysoká, že ji strhával proudící materiál do již vyčištěného produktu.

Řešení problému

U přepravy samospádem závisí interval čištění zejména na stupni kontaminace vstupního materiálu. V počáteční fázi používání separátoru se tedy stanoví optimální interval čištění, který je třeba bezpodmínečně dodržovat.

Doporučení odborníka

Téměř všechny naše separátory s ručním čištěním disponují systémem snadného čištění, který Vám umožní rychlé a snadné odstranění zachycených Fe částic. Nicméně doporučujeme, abyste používali raději kratší intervaly čištění, protože čím více magnetických částic je přidrženo magnetickým jádrem separátoru, tím obtížnější a fyzicky namáhavější (navzdory systému snadného čištění) je jejich demagnetizace (tedy jejich odsunutí z dosahu magnetického pole). A pro aplikace, které by si vyžadovaly častější intervaly čištění, je vhodnější použít magnetické separátory s automatickým čištěním, které eliminují riziko chyby lidského faktoru.

Nahoru