Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přeskočit na navigaci

Jsme specialista
v oboru magnetické separace

Vyvíjíme, vyrábíme a aplikujeme zařízení pro magnetickou separaci. Naše magnetické separátory navrhujeme a vyrábíme přesně na míru podle vašich potřeb.

15. 11. 2022

Antiabrazivní ochrana magnetického bubnu

Výchozí stav:

Pro separaci nežádoucích železných kontaminantů v recyklačním průmyslu používá náš klient magnetický buben MBZ

Popis problému:

V důsledku vyšší abrazivity čištěného materiálu došlo k probroušení pláště bubnu, přičemž následně začal dovnitř bubnu pronikat jak čištěný materiál, tak i železné kontaminanty. Vzhledem k tomu, že hrozilo poškození vnitřního magnetického jádra, bylo nutno buben přepravit do naší firmy a provést jeho i finančně náročnou opravu.


Řešení problému

Specifikace vlastností zpracovávaného materiálu patří mezi klíčové údaje nezbytné pro vypracování optimálního návrhu řešení v oblasti magnetické separace. Pokud klient správně specifikuje materiál jako např. vysoce abrazivní, můžeme mu v závislosti na stupni abrazivity nabídnout několik různých technických řešení, které výrazným způsobem prodlouží odolnost vůči otěru a celkovou životnost bubnového separátoru. Plášť bubnu je možno poplastovat, pogumovat, opatřit ochrannými keramickými destičkami či vyrobit z manganové oceli.

Doporučení odborníka

Životnost samotného magnetického jádra bubnového separátoru je za normálních podmínek téměř neomezená, avšak nerezový plášť bubnu je vystaven dlouhodobému intenzivnímu otěru, což často vede k jeho poškození. Proto naše firma upravila konstrukci našich magnetických bubnů tak, aby u nich bylo možno svépomocí vyměnit krycí plášť, a to dokonce bez nutnosti demontáže bubnu. Pokud si zakoupíte náš buben se segmentovým krytím magnetického jádra, budete schopni si v případě nutnosti sami poškozený plášť rychle a snadno vyměnit.

Nahoru